Wereldkampioenschap Canada

Success at World Youth Championship
European Championship Imst

Ik heb de jongste weken erg hard getraind en voel me goed. Door twee weken lang elke dag een half uur later te gaan slapen heb ik het jet-lag probleem zoveel mogelijk proberen te voorkomen. De laatste dagen in België ben ik om 6 u ‘s morgens gaan slapen.

De twee selecties zijn zeer goed verlopen. Na de selecties stond ik op de vijfde plaats. De eerste route getopt. De tweede route was een stuk zwaarder en ik geraakte vlot tot aan de module vlak voor de eindgreep. Daar maakte ik een foutje met mijn voeten en kon me niet meer houden. Vier andere meisjes topten deze route.

Alle zes Belgen haalden vlot de halve finales.

De halve finale was erg spannend voor papa en mama. Ik was gevallen op greep 36, duidelijk een moeilijke passage, want daar vielen nog heel wat meisjes. Uiteindelijk stonden we dan met twee meisjes op de achtste plaats. Door count back (kijken naar de punten van de selecties) was ik degene die naar de finale mocht.

De finale was een erg zware en technische route. Ik moest als eerste klimmen, omdat ik op de achtste plaats stond. Het eerste stuk ging snel en vlot, maar bij de eerste van een reeks modules ging het al mis. Ik kon me niet houden en schoof weg. Op deze plaats zijn nog vier meisjes gevallen. De count back was  deze keer niet zo gunstig voor mij, dus eindigde ik op de achtste plaats.

Anak, zoals altijd mijn voorbeeld van hoe het moet, kon perfect haar positie van de selecties behouden en werd tweede.

Uitgebreid verslag schrijf ik als ik terug thuis ben.

It’s already a victory to be there :)
I hope she enjoys.
Aurélien Chaumaz

GVA 22 augustus 2013