Jeugdspeaker Truong Ngo

Rocks on Tour, Antwerpen, 25 september 2011
Eindelijk gewonnen

Lead 4, 11 september 2011, Neoliet, Eindhoven, Nederland

Zoals ik eerder heb vermeld, heb ik van de week de routes nog getest van de Jeugd Lead 4 kwalificatie. Dit was tevens de laatste wedstrijd voor de jeugd om zich te kwalificeren voor het NJK. Vandaag ben ik toch maar naar Neoliet Eindhoven geweest om de wedstrijd bij te wonen. Ik kwam net op tijd binnen om de finales te volgen. Ik heb nog eens goed naar de wedstrijdroutes gekeken en gelukkig waren ze aangepast! Ik was eigenlijk best benieuwd hoe de kwalificaties waren gegaan en wie er door waren naar de finales. Nog geen kwartier later had ik een microfoon in mijn handen. Met een aantal blaadjes in mijn handen stond ik boven aan de trap te speakeren. Na het inlezen, konden de kids aan de slag. Soms was ik zo enthousiast, dat ik teveel heb verteld over de route. “Setje klippen!” riep ik dan meelevend. Dat was echter niet toegestaan, maar vanwege veiligheidsredenen mocht het toch. Iedereen had daar voordeel bij en zo had ik toch weer een aantal levens gered.

Ik vond dat veel kids goed hebben geklommen. Makkelijk gezegd als speaker natuurlijk, maar toch vind ik het belangrijk dat de jeugd goede wedstrijden moet krijgen. Zij zijn tenslotte de toekomst van het sportklimmen.

Bij de meisjes B+C categorie werd het erg spannend, want er moest een superfinale aan te pas komen. De strijd ging tussen Enya Groenland en Celine Cuypers (BEL). Zij werden uiteindelijk in de jongensfinale gestuurd. Met een aantal aanpassingen in de jongensroute door chief Ulf, had Celine letterlijk met een paar grepen hoger de strijd gewonnen. Super! De winnaars: Emma Passchier, Tabitha Buma, Wouter van Roessel, Bob Schubert en Celine Cuypers, allemaal gefeliciteerd! De rest van de uitslagen vind je hier terug.

Ik ben blij dat ik onderdeel was van de wedstrijd. Het was mij een genoegen. Tot de volgende keer weer!

Truong Ngo

Blog