Celine demonstreert selectieroute

Rocks on Tour Antwerpen
IFSC Worldcup Lead Climbing Puurs 2012

Voor de wereldbekermanche in Kllimax-Puurs heeft Celine een van de selectieroutes voor de dames gedemonstreerd. De demonstraties worden op video opgenomen en met een beamer aan de klimmers getoond. De route die gebouwd werd door Christian Rolfs, Michel De Vogel en Jan Zbranek (CZE) schat Celine op 7c+. We zullen later zien welke quotatie ze krijgt.

Op dinsdag heeft ze de route eenmaal uitgewerkt om alle passen te memoriseren. Woensdag heeft ze de route dan in twee bewegingen geklommen en is ze op video opgenomen. Donderdag werd de route door Jan nog aangepast en moest Celine ze opnieuw demonstreren en op video laten opnemen. Alan en Hannes hebben ze dan ‘s nachts nog gemonteerd en klaar gemaakt om te projecteren de dag erna.

Zware opgave voor 13 jarige Celine

Voor Celine was het een zware opgave om drie dagen op rij een maximale prestatie te leveren, maar de motivatie was groot. Het was een eer om dit te mogen doen net zoals Anak dat twee jaar geleden ook deed. Omdat de hele opwarming (1 uur boulderen) en rust (half uur) lang duurden en routebouwer Jan haar een pas, die ze op een andere manier dan gepland klom, enkele keren liet herdoen, werd het erg laat. De dag erna op school was het dan ook erg lastig om wakker te blijven.

Qualification Female A Demonstration