Training met Maja Vidmar

Weergalmend OVJK 2012
Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap

Al gruime tijd is er sprake van dat de Sloveense top-10 klimster Maja Vidmar een training zou geven in Klimax. Walter Sanders had al diverse pogingen ondernomen om Maja en haar trainer naar België te krijgen om samen met ons wedstrijdteam te trainen. Walter kent de Sloveense klimmers goed als Guardian Angel tijdens de wereldbeker en als fervent klimmer en wandelaar in Slovenië. Maar nu, geheel onverwacht, komt ze trainen in Klimax. Dit was een ideale gelegenheid om haar een extra training te laten geven voor onze wedstrijdklimmers. Zowat het voltallige wedstrijdteam was komen opdagen.

De Klimax wedstrijdklimmers rond Maja Vidmar

De training verschilt met wat we doorgaans doen: eerst opwarmen met allerhande stretchoefeningen en bewegingen met armen en polsen en dan klimmen. Veel nadruk op weerstand door eerst een goede speedklim en direct daarna een moeilijke route uit te werken. Het enthousiasme was erg groot en de sfeer ook erg leuk. Maja heeft een voor een de jongste (en lichte) klimmers gezekerd en de nodige aanwijzingen gegeven.

Cedric Binst en Maja

Na de training hebben we nog lekker gesmuld van de heerlijke speculaascake die mama Lemière voor ons had gebakken. Maja kreeg nog een van de leuke Klimax-Buffjes en een Klimax-tas mee als bedanking. We hebben ook nog goed gelachen toen Ignace wel een kratje Duvel durfde afgeven, maar niet de moed had om daar ook nog een kusje bij te doen. Die geraakt ook nooit van straat zo.

Maja heeft nog kaartjes gesigneerd voor onze collectie. Ignace zag hier zijn kans schoon om ook zijn kaartjes te signeren.

Ignace Debreyne en Maja Vidmar

Dit was de laatste training op de laatste dag van het jaar 2011. Nu vlug nog enkele goede voornemens bedenken en dan naar het vuurwerk gaan kijken. Volgend jaar wordt voor mij een heel nieuw verhaal. Ik droom er al van om met de Belgische ploeg aan de internationale wedstrijden deel te nemen.

Nils lonkt naar …