Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap

Training met Maja Vidmar
Avonturenweekend

Op 21 januari komt de eerste nationale bekerwedstrijd er aan. Er zijn er maar twee dit jaar. De eerste in Klimax en de tweede, een week later, in L’Escale. Samen met het Belgisch Jeugdkampioenschap tellen ze als selectie voor een internationale licentie.
Ik ben nu al begonnen aan de voorbereidingen hiervoor. Veel voorklimmen in Klimax op de lichte overhang. Liselotte laat me voortdurend oefeningen doen om mijn voeten minder zwiebelig te plaatsen.
Mijn ‘slap armen’, zoals papa altijd grappend zegt zijn wel ok denk ik. Met krachttraining ga ik nog wat wachten. Met papa doe ik af en toe wel wat speciale oefeningen om mijn onderarmen sterker te maken, zoals klimmen zonder dat je handen hoger komen dan je schouders. Niet makkelijk, zelfs niet op alle kleuren.
Ik heb al gehoord dat er een reeks Nederlandse vriendinnen ingeschreven zijn, het zal dus niet alleen leuk worden, maar ook interessanter. Ik klim nu voor het eerst in de B-categorie. Zal een stuk moeilijker en spannender worden.

Papa heeft Ignace op de affiche gezet en ik denk dat Ignace er erg blij mee is. Toen we de foto’s in Klimax II aan het maken waren, ik en papa op de hoogtewerker en Ignace in de grote overhang, dacht papa dat Ignace klom met het enthousiasme van een kind in een ballenbad.
De affiche met de kleurige ballen op de achtergrond haalde het echter niet en het werd een rotsoog in de Calanques. Over Ignace kan je lezen op The Red Monkeys.