Early years

Ik ben geboren op 11 december 1998. Mijn eerste klimervaring was het spijlenbed, de stoelen en daarna de trap. Later ging mijn interesse naar de scouts, maar de vergaderingen vielen op zondag in de voormiddag en dat was mijn luie dag. Papa ging regelmatig in Klimax klimmen en stelde mij in het najaar van 2008 voor of ik in plaats van de scouts niet liever meedeed met de jeugdtraining op zaterdagnamiddag zodat ik van zondag mijn rustdag kon maken. Dat zag ik wel zitten.

Eerste wedstrijd

Na twee weken, mocht ik al een uur langer blijven om mee te doen met het wedstrijdteam. Een week later ging de eerste manche van de Belgische Beker door in zaal Stone Age en ik mocht er van de club mee naartoe. Buiten alle verwachtingen won ik de wedstrijd als tweedejaars in de jongste categorie. Die wedstrijd veranderde mijn leven.

Training

Ik mocht nu ook trainen op woensdagavond. In 2009 won ik de Belgische beker en het Vlaams kampioenschap. Daardoor kreeg ik de smaak helemaal te pakken en sedertdien klim ik twee keer per week met Liselotte De Bruyn in Klimax. Zij let op alle technische aspecten en zorgt voor de verfijning van mijn klimtechniek. Vanaf 2010 trainde ik wekelijks nog een keer extra met mijn papa. Verder train ik af en toe samen met Anak Verhoeven onder leiding van haar papa Wim Verhoeven. De tweede helft van 2016 heb ik krachttraining gevolgd onder leiding van Didier Mottart.

Zelfstandig trainen

Vanaf februari 2017 train ik volledig op mezelf. In Vlaanderen moet je na je 18de een beetje je plan trekken. Ik train nu 4 maal per week in de klimzaal, een fitnesstraining en stretchen/buikspieroefeningen. Goed voor ongeveer 25 uur training per week. Samen met papa en wat raad van Didier en Liselotte stel ik mijn eigen programma samen. Papa is vanaf nu mijn zekeringsslaafje.

Celine Cuypers

Riemstraat 18
2000 Antwerpen
celine@celinecuypers.be

Peter Cuypers

Website maintenance
Riemstraat 18
2000 Antwerpen
02 238 84 27
0473 95 05 54
petercuypers@me.com

Anthologie (Main sponsor)

Ontwerp- en vertaalbureau
www.anthologie.be
info@anthologie.be
Peter Cuypers en Anne Vaeck
Riemstraat 18, 2000 Antwerpen, België
Tel. +32 3 238 84 27

Article on Belclimb.be, Easter Holliday in Santa Linya (SPA)

KBFmagazine_sept2013_Celine

Belclimb: Jongste Belgische 8b beklimming voor Celine Cuypers

Interview in Wijkgazet Sint-Andries in Antwerpen

Aankondiging wedstrijd Groenplaats, Antwerpen, september 2011, in wijkgazet Sint-Andries

Vanaf 2008 ben ik ook fokkemaat van Rainier Van Ghyseghem in de cadetklasse. Omdat we steeds beter zeilen, wonnen we in 2009 zilver op het Belgisch kampioenschap en werden we geselecteerd om tijdens het wereldkampioenschap van 2010 in Polen in de A-vloot aan te treden. Ook in 2011 behaalden we onze selectie voor de A-vloot van het WK in Kuehlungsborn (Duitsland). Vanaf september 2011 neem ik niet meer deel aan de zeilwedstrijden. Ik ga me volledig op het klimmen toeleggen.