Open Bloc 2010

Open Vlaams jeugdkampioenschap 2010
Stone Age Open Jeunes 2009

Zondag 1o Januari was het de eerste wedstrijd van het jaar in klimzaal Blok te Antwerpen. Het was een boulderwedstrijd. Dit jaar was er een categorie voor de jeugd -16 jarigen. Ignace is 15 jaar en kon dus nog bij de jeugd meedoen. Manolo moest het opnemen tegen 15-jarigen.
Hij bleef echter positief en klom zo goed als hij kon. Van het klimax team waren ook Céline Cuypers, Laura Van Bruysel en Cédric Binst aanwezig.
Tijdens de selecties moest je zoveel mogelijk boulders van de 30 boulders proberen te toppen want slechts de 4 besten van de selecties mochten aan de finale deelnemen. Het puntensysteem was heel doorzichtig omdat een boulder van dezelfde kleur hetzelfde aantal punten had. Zodat je zelf je totaalscore kon berekenen. Tot grote verbazing behaalde Manolo een finaleplaats samen met zijn broer Ignace. Ook Laura was verbaasd dat ze in de finale zat,  want ze wou eigenlijk na de selecties naar huis. In de finales behaalde ze de 4de plaats. Céline had zich geamuseerd, maar was met haar 11 jaar nog iets te jong voor een finaleplaats en behaalde een 7de plaats.

In de finale kreeg je 3 pogingen in 5 minuten om een boulder te toppen en er waren drie finaleboulders. De finaleroutes waren echter te zwaar voor Manolo en Simon Lorenzi, een andere 12 jarige in de finale, want geen van beiden slaagden erin een route te toppen of een bonus te halen.
Ignace kon in zijn eerste en tweede finaleroute de bonus tikken, maar niet vasthouden. Joris Aerts behaalde één bonus. De laatste route werd dus beslissend. Ignace moest eerst klimmen en topte de route in de eerste poging. Super! Joris kon nog winnen, maar dan moest hij de laatste route ook toppen. Hij was echter vermoeid en kon de bonus halen maar niet de top. Ignace was dus gewonnen! Omdat Manolo beter in de selecties had geklommen dan Simon eindigde Manolo nog op het podium met een 3° plaats. De broers Debreyne stonden dus een keer samen op één podium en dat is toch uniek!
Het was een leuke en zeer goed georganiseerde wedstrijd met mooie boulders, veel volk en ambiance!
Bedankt Seppe, Simon en alle vrijwiligers!

De finale uitslag
Jongens -16 Jaar
1.Ignace Debreyne
2.Joris Aerts
3.Manolo Debreyne
4.Simon Lorenzi

Meisjes – 16 jaar
1.Fien Van Huyse
2.Chloé Caulier
3.Emilie Guerit
4.Macq Chloé

Mannen + 16 jaar
1.Kevin Lopata
2.Gabriel Pavel
3.Tom Vencken
4.Brecht Porrez

Vrouwen + 16 Jaar
1.Magali Hayen
2.Alanya Ahu
3.Leisbet Willockx
4.Laura Van Bruyssel

Volledige uitslag komt op
http://www.belclimb.net/

Onze blog op :  http://www.theredmonkeys.blogspot.com/

Foto’s op : http://picasaweb.google.com/THEREDMONKEYS/OpenBloc2010#

Manolo en Ignace