Goud op de Deep Water Solo in Antwerpen

100 euro in 17 seconden
2nd Silver in Dornbirn

Springen, duiken, vallen en weer klimmen

Onder een fris zonnetje maakten een 60-tal klimmers hun borst nat in het ‘tropische’ dokwater. De wedstrijd was erg spannend en enkele piepjonge klimmers wisten het publiek te bekoren door hun moed. De muur zelf was zo’n acht meter hoog  en stond dan nog op een twee meter hoge ponton. De tien meter hoge sprong bleek voor velen erg uitdagend. Na een tijdje oefenen was iedereen overtuigd dat de plons in het amper 16° warme water de moeite waard was.De selectieroutes, 7a voor de meisjes en 7b voor de jongens, bepaalden wie er op zondag mocht deelnemen aan de finale. De finales voor zondag waren dan 7b en 7c. Voldoende moeilijk voor een mooie selectie te maken.

De Vlaamse jongens vochten op zaterdag dan ook hard voor hun finaleplaats, maar werden in de finale op zondag de dok ingesmeten door een grote groep vooral Waalse klimmers die door hun gulle sponsor direct naar de finale mochten. Harder trainen jongens! Yes, You Can!
De Vlaamse meisjes hadden duidelijk wat last van koudwatervrees. Waar is de Girl Power van weleer? Er waren te weinig sterke deelnemers komen opdagen om in de finale enige indruk te maken. Proficiat voor de moedigen onder hen. Na enkele spannende duels in de drie laatste rondes, kleurde het podium dan ook op één plaatsje na volledig paars. Celine, die in eigen dok speelde, bleek erg warmbloedig en had ook geen hoogtevrees. Ze pakte dan ook de eerste plaats na een spannend duel. De Girl Power van Klimax is nog steeds (een beetje).
Een fantastisch initiatief van Rocks in Town. Dit is een geweldige promotie voor onze sport. We kijken al uit naar de wintereditie in de Wezenberg.

Official Aftermovie

Kobe Burdack Photography maakte deze mooie promotievideo: