De dag van de 7b+

Clubkampioenschap
Trofee BK 2011 voor Klimaxteam

Ik ben al 4 trainingen aan het werken in een 7b+ in Klimax II. De zwarte route begint links van de trap en gaat door de grote overhang, onderdoor de grote stalactiet. De eerste keer was ik tot aan de stalactiet in de grote overhang geraakt. Daar moet ik een grote zwaai met mijn benen maken en hang ik in het ijle. De 2de keer kon ik mijn voeten goed plaatsen op de stalactiet en raakte ik er een greep voorbij, tot net onder de uitklim. De uitklim was te zwaar. De 3de keer heeft Liske gezegd tegen Nils: “Blok haar maar.” Nochtans vroeg ik het niet eens. Ik heb het aanspannen niet gevoeld, want ik hing nog aan een greep. Ik klom hem nog verder uit. Maar ik had even in het touw gehangen en moest het dus overdoen. Volgende training een nieuwe poging. Vandaag deed ik hem gewoon, ik kon er zeker nog een 6b achter klimmen. Ik was nog niet verzuurd. Ik kon het niet geloven dat ik de route had getopt. Ik kwam beneden en kreeg een high five van papa.
Als volgend project werk ik een andere 7B+ uit. Deze gaat, net zoals de zwarte door het grote dak en ook rond de stalactiet. Tot aan die stalactiet ben ik al geraakt, de rest moet ik nog wat uitwerken. Deze blauwe route, links van de trap, heb ik op 1 mei, na een stevige opwarming en meer dan een half uur rust vlot kunnen toppen.

2 Comments

 1. Eefje Maes

  Dag Celine,

  ik heb net je leuke site ontdekt. Tof dat je je klimavonturen met de wereld wil delen, nog toffer vind ik het om je in het echt aan het werk te zien in een of andere zware route :) Daarnet in Klimax II deed je dat alvast weer heel goed in de overhang. Ik duim dan ook nog steeds voor je verdere wedstrijdseizoen, maar geniet vooral van het klimplezier!

  Groetjes en tot binnenkort in de klimzaal of op de rotsen.

  Eefje

 2. Aniek

  Hee Celine!
  Echt gaaf hoor, 7b+!
  Gefeliciteerd! :D
  Doe je zondag weer mee aan de derde jeugd lead? Hoop het! Tot snel,
  Aniek.