7C toprope in Klimax

Avonturenweekend
Derde op finale NJK 2011

Op zaterdag 15 oktober 2011 lukte het voor de eerste keer om een 7c toprope in Klimax I te klimmen. Ik had er al enkele weken in gewerkt en kon alle passen al trekken. Maar alles aan elkaar breien was nog moeilijk. Na vijf pogingen lukte het dan eindelijk. Hop naar de volgende. In Klimax II heb ik al enkele 7a, 7b en 7b+ routes kunnen uitklimmen. Er zijn zeker nog 20 7de graadsroutes om de komende maanden rustig uit te werken. Er zal nog veel zweet en klimplezier komen.

Op zaterdag 19 november 2011 klom ik mijn tweede 7c toprope. Na amper enkele pogingen lukte dit al. Deze route staat onder de Kllimaxklimmers bekend als ‘zeer technisch’. Normaal ben ik niet zo sterk in technische routes. Maar samen met Jurgen heb ik deze uitgewerkt en met succes de training erna uitgeklommen.