Zilver voor Celine

Flying Like a Butterfly
Belgian Lead 2017

Op de Europese bekerwedstrijd sportklimmen voor de jeugd in Imst (Oostenrijk) behaalde dochter Celine Cuypers vandaag de tweede plaats. België haalde in Imst in totaal drie podiumplaatsen. Goud voor Heloïse Doumont (Junioren), brons voor Lucie Watillon (Jeugd B) en Celine (Junioren). De finale was ook behoorlijk spectaculair: de onderste 5 meter kregen we cadeau omdat we nu in de finales maar 6 minuten tijd krijgen, maar zodra we in het dak komen is het behoorlijk acrobatisch klimmen.

Hard werk
Na maanden hard werken, vroeg opstaan om in alle rust in Klimax te kunnen trainen, fitness, klimzalen in Keulen, Aken, Sittard, Brussel enz. een beetje diëten, planningen en trainingsschema’s opmaken is dit de beloning waar we fier op zijn. Samen gaan we nu met nieuwe motivatie trainen voor de volgende bekerwedstrijd binnen twee weken in Dornbirn (Oostenrijk).

Volgende wedstrijd winnen of …
Dit zal nodig zijn want in een recente mail van de Federatie lazen we: “1. Belangrijk voor de ondersteuning is dat de Raad van Bestuur van KBF recentelijk beslist heeft dat er een positieve progressie moet zijn op de tweede wedstrijd. Indien dit niet het geval is zal de ondersteuning dalen.” We hopen dat dit een grapje is, want we betalen nu al 350 euro per leadwedstrijd (de boulderwedstrijden kosten 450 euro). Omdat er dit jaar veel jeugdwedstrijden zijn hebben we enkele lead- en alle boulderwedstrijden moeten schrappen om binnen het familiebudget te bijven. Jammer, want het is het laatste jaar dat Celine aan jeugdwedstrijden kan deelnemen. Sommige jeugdatleten hebben meer geluk en moeten maar 150 euro per wedstrijd betalen. In 1945 wist Orwell al dat de zeven geboden van goed bestuur al snel samengevat worden in één enkel zinnetje:  “All climbers are equal, but some climbers are more equal than others.

We trainen verder

Foto: Kletterzentrum Imst

© Jean-Marc Tambour-Maclot

© Jean-Marc Tambour-Maclot

Selectieroute © Muriel Van Elslande