Mes vacances de carnaval

Routebouw: mijn eerste 6a
De Vlaamse Kampioenen 2012

Onverwacht bezoek uit Villers-le-Bouillet bij Huy

De krokusvakantie was weer een ideale gelegenheid om stevig te trainen voor het aankomende Belgisch Jeugdkampioenschap Lead 2012. Liselotte had een leuk programma in elkaar gestoken. Daarnaast heb ik natuurlijk ook nog samen met Anak getraind. Het eerste weekend van de vakantie logeerde Héloïse Doumont bij Anak. Héloïse werd dit jaar in Arlon vierde en vorig jaar was ze er derde. We hebben zondag samen geklommen en Héloïse wou best nog wat langer blijven om nog wat extra te trainen met het Klimax-team. Ik zag dat ook wel zitten.

De Playmobil nog eens bovengehaald

 

Playmobil in het Frans

Als we niet samen gingen trainen, hebben we samen geschilderd, een filmpje gekeken en met de Playmobil gespeeld. Playmobil in het Frans spelen is zo leuk. Ik heb nog nooit zo hard gelachen met de grapjes die we bedachten. “Ma fille, tu t’appelles comment? Pipi, papa, pipi! Ma fille, où est mon argent? Nous l’avons donné au voisin, papa.” Hahaha

Movie by Alan

We zijn ook nog naar het MAS geweest samen met mijn zusje Iris. Papa had er ons afgezet. Toen wij in het MAS waren, was Nils er ook met zijn familie. Er zijn elf verdiepingen. We zijn helemaal tot boven gegaan, maar we zijn Nils niet tegengekomen. Héloïse leert Engels op school, maar ze heeft nu ook enkele woordjes Nederlands geleerd zoals boot, neus, aan tafel en spelen.

Alan heeft een leuk filmpje gemaakt van ons gekwebbel

Zware training voor Héloïse

In Luik traint Héloïse maar twee keer per week en nooit meer dan drie uur aan een stuk. Toch heeft ze vorig jaar een mooie beker gewonnen in Nancy, maar om internationaal mee te kunnen, moet ze nog wat inhalen. Ze wil nu ook harder trainen en zou graag wat meer naar Klimax komen. Bij mij is ze altijd welkom. Het zou heel leuk zijn als we samen naar internationale wedstrijden zouden kunnen gaan.

Weekendje Ardennen

Vrijdagavond ben ik met Héloïse mee naar haar huis gegaan. Het was er heel druk met haar zus, die net terug was van een week in Bénin en de vriendinnen van haar zus, die er ook logeerden. Zaterdag heeft Héloïse mij haar zaal getoond en zijn we daar nog enkele uren gaan trainen. Ik heb er niet zwaar getraind, want ik wilde zondag in Klimax nog in een 8a werken. Zondagmiddag zijn mijn mama en papa mij komen halen in Villers-le-Bouillet. Tegen 5 uur waren we in Klimax. Ik heb wat gewerkt in zware routes en kon al bij al toch nog wat moeilijke passen uitwerken. Ik was heel moe van de voorbije week. Ik had de vorige avond mijn boek voor school nog uitgelezen en moest er nog wat over schrijven. Ik had misschien beter moeten werken aan mijn huiswerk voor Nederlands, maar een weekje Franse onderdompeling was wel een buitenkansje dat ik echt niet kon laten schieten. J’aime le français.

Nog een weekendje Ardennen en dan weer naar school