Toch niet tweede op Lead 2 in Roosendaal

Trofee BK 2011 voor Klimaxteam
Grappige boulders in Arlon

Zondag 1 mei 2011 – Yellow Stone, Roosendaal, Nederland

Samen met Nils en Joke vertrokken we enthousiast en vol goede moed naar Nederland. De selecties verliepen voor mij en Joke erg vlot. Voor Joke was het even spannend omdat ze bij de tweede selectieroute de eindgreep maar net kon tikken en niet blijven hangen. Gelukkig was er nog een meisje die net tikte en konden ze beiden op de 8ste plaats naar de finale.

Voor Nils was deze wedstrijd veel te hoog gegrepen tegen al die stoere jongens. Nils is eerstejaars C en moet nog wat evolueren. Toch topte hij vlotjes de gele eerste selectieroute – waar de meisjes B & C moeite mee hadden – en  raakte hij nog halfweg de keiharde zwarte tweede selectieroute. Maar daar was alle energie op en schoof hij met zijn hand van de greep.

Gelukkig bleven Filip en Nils nog supporteren voor ons. Filip heeft ook ingesprongen om te zekeren. Er zijn in Nederland niet voldoende zekeraars en juryleden.

De finale was een technische route in de overhang. Papa wist vooraf al waar ik eruit zou vallen … en hij had gelijk. Een brievenbusgreep waar je dynamisch naar toe moest, was voor zowat alle meisjes de dooddoener. Je kon dynamisch nauwelijks met je hand in het kleine randje grijpen. Na heel wat discussie besliste de jury dat ik een centimetertje minder hoog was geraakt dan twee andere meisjes en eindigde ik vierde. Enya Groenland wist na die greep nog een stap verder te komen. Liza Berends en Aniek Lith mochten samen de tweede plaats delen.

Het was een heel leuke, rustige wedstrijd. ‘s Middags zaten we gezellig met de Nederlandse meisjes op het gras in de zon te picknicken. Het was fijn om Eva en Aniek terug te zien.

Enkele foto’s kan je hier bekijken.