Anyong Rodellar

Climbing Against Cancer
Nieuwe klimzaal New Rock

We zijn nog eens met de hele familie – behalve Suzanna, want die woont in San Diego (US) –  op vakantie gegaan. Ik vertrok samen met papa en Iris (mijn jongere zus) met de Cuypersmobiel. Mama moest nog werken, dus zij kon pas 10 dagen later navliegen. Mama vloog in hetzelfde vliegtuig als William, Ignace, Koen en Liesbeth.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iris vond de vakantie niet zo saai, want er waren veel honden om haar bezig te houden en de 3de dag kwamen we Koreanen tegen. Iris herkende hun Koreaanse taal en zelfs een paar woorden. Alan heeft voor de vakantie een cursus macrofotografie gevolgd. Daarom kwam hij enkele dagen na mama pas aan in Rodellar. Dus deze vakantie heeft Alan allerlei beestjes zoals een neushoornkever en zelfs een glimworm gefotografeerd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze vakantie heb ik niet veel hoge toppen gescoord. Ik heb twee 8a’s geklommen en bijna een 8b.

De eerste 8a was Pieds nus dans la terre sacrée in La Piscineta. De dag nadat mama aankwam, wandelden gingen we weer naar La Piscita. Deze sector ligt niet in de canyon de Mascún, maar aan de Alcanadre rivier. Vanuit camping Mascún moet je eerst naar beneden, de rivier oversteken, een eindje stroomafwaarts lopen, weer naar boven, links het plateau volgen en dan weer naar beneden. Dat is een hele wandeling van meer dan een uur. Daar heb ik ook een route geklommen die vlak boven het water begint. Om ernaartoe te gaan moet je op de rotswand traverseren langs touwen. Papa heeft vanop de rots gezekerd en dan was er wel 5 meter tussen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op advies van Anak heb ik voor mijn tweede 8a A Crabita gekozen. Het lukte goed om hem uit werken, maar ik ben zelfs op de rustdag moeten komen om hem te toppen.

Ik wilde ook graag nog Philipe Cuisinière in Las Ventanas klimmen. Deze 8b heb ik enkele malen helemaal tot boven kunnen uitwerken. Alle passen gingen vlotjes. De vakantiedagen waren echter om en ik moest naar huis voor ik hem kon toppen. Volgend jaar kom ik terug.

Ik heb niet goed kunnen klimmen omdat ik tijdens de examens niet heb getraind. Ik nam toen zogezegd een rustpauze, maar examens afleggen is geen pauze. Daarom duurde het erg lang voor ik terug op niveau kwam. Nu zit ik weer helemaal op niveau. De volgende wedstrijd is het Europees Kampioenschap in Imst (AUT) op zaterdag en zondag 27 en 28 juli.

 Celine