Spartacus – First lady to finish

Schoolopdracht

Dinsdag 1 mei 2018, Spartacus Run Boom. Maandagavond ben ik naar huis gegaan en op tijd gaan slapen. Ik was wel wat zenuwachtig. Ik was klaar, mijn zak met reservekleren was al gepakt. We zijn een uur en een half te vroeg in het Provinciaal Domein De Schorre aangekomen. Samen met mijn papa en broer hebben we een deel van het parcours bekeken. Op onze wandeling zijn we de Romeinse gladiator tegengekomen. Ik heb het gevecht van de gladiator gewonnen en de senator beloofde een promotie als ik de Spartacus Run ook nog overleefde. Op de stripes-stand heeft papa stripesop mijn gezicht getekend. Dan vol spanning en verwachting naar de startbox. Ik was in de eerste waveen goed opgewarmd om hard te lopen. Verder was het nog erg fris, maar zo te zien zou de zon er toch doorkomen. Mijn broer en papa stonden klaar met hun camera’s en hadden ook hun loopschoenen aangetrokken om zoveel mogelijk hindernissen te kunnen fotograferen. Nadien zei mijn broer dat hij ook stijve spieren had. Haha!

First lady to finish

De Spartacus Run startte al met een ‘ramp’ waar we tegenop moesten lopen. Spijtig genoeg had ik twee pogingen nodig, want de eerst keer kon ik de rand niet houden omdat mijn vingers het te koud hadden. Dan liepen we al de berg op het bos in. Daar moesten we over een muurtje klauteren en door een moeras lopen. Nog geen 5 minuten in de Run en ik hing al van mijn heupen tot mijn voeten vol modder. Tien minuten later moesten we door een rivier met een net erover … en ik dacht zo lang mogelijk droog te blijven. ;)

Ik keek weer op mijn klok, 25 minuten als ik de 3 km markering passeerde. Oké dat is goed. Goede tijd, blijven lopen, moest ik tegen mezelf zeggen. En daar komt weer een hindernis, samen met een drankje. Snel klom ik het touw omhoog en tikte de bel. Dit is mijn sport, dus geen probleem. Ik heb een halve beker water gedronken en de rest heb ik uitgespuwd, mijn maag werkte niet mee. Het bekertje heb ik mooi in de vuilbak gemikt en ik was bijna van plan om een bekertje dat naast het pad lag ook nog mee te pakken, maar ik wou geen 5 km lopen met een bekertje. De banaan die ik aangeboden kreeg, heb ik niet aangenomen.

De mega swingwas awesome. Ik stond bovenop het platform en de begeleider gaf wat uitleg, die ik half hoorde en dan nam ik de ring aan het touw vast. Whoosh en daar zwierde ik. Gelost wanneer ik op het verste punt was. Superleuk. Ik wou nog eens gaan, maar ja dat ging niet.

De laatste hindernis, de zevenentwintigste, was de Cargo. Dit was een lange hindernis waar we over en onder containers moesten klimmen via netten en balken. Terwijl ik dat deed, zei de speakerdat ik de eerste vrouw was die vandaag over te finish liep. Hij heeft ook vermeld dat ik van Thomas More was uit Turnhout. Dat heeft hij afgelezen van mijn T-shirt. Ik moest mijn handen omhoogsteken om over de finish te lopen.

Langs het parcours stonden heel wat begeleiders die ons in de juiste richting wezen. Zij moedigden mij hard aan tijdens het lopen. Ze zeiden: “Komaan he, je bent de eerste vrouw,” “Whoow, ladies rock” en “Girl power.” Het was enorm motiverend en zorgde ervoor dat ik terug harder begon te lopen.

Eens over de finish was ik echt blij om mijn papa, mijn klim- en nu ook even veldlooptrainer, een natte knuffel te geven. Ik ben ook nog een paar collega-klimmers tegengekomen die ik dan ook graag verwende met een natte modderige knuffel.

Het was een prachtige wedstrijd met supertoffe hindernissen en het is een aanrader om dit één keer in je leven te doen. Ik wil volgend jaar zeker nog eens meedoen.

Tevreden

Ik was op dinsdag de eerste en ook de snelste vrouw die over de finish ging. Daar ben ik erg trots op. Ik heb mijn doel van de run, binnen een uur en een half, zeker bereikt met deze tijd: 1u 13m 20s. Met de mannen samen ben ik 83ste geworden. Voor de twee dagen samen ben ik bij de vrouwen derde geworden. Ik ben trots op mijn loopwedstrijd. Lange-afstandslopen is niet direct de sport waarin ik uitblink, maar al dat klimmen en klauteren is op mijn lijf geschreven. Ook de voorbereidende veldlooptrainingen op de autostradebermen hebben zeker geholpen. My training video.