Openingsfeestje New Rock in Brussel

European Youth Cup Stavanger (NOR)
Provincie steunt G-klimmen in Klimax

Op zaterdag 31 augustus opende New Rock in Audergem de uitbreiding van de klimzaal. De nieuwe leadzaal staat naast de oude zaal en is ongeveer even groot. Er is een mooie, uitdagende overhang gebouwd in vrolijke kleuren.

De club had enkele Belgische klimmers van de nationale ploeg uitgenodigd om twee routes te klimmen. Wie de route kon klimmen kreeg een abonnement van een half jaar cadeau.

Na een stevige training in Klimax trokken we naar Brussel. Ik had in Klimax net een van mijn 8a projectjes kunnen afwerken en was in een goede stemming. Anak en ik vonden het stresserender dan een wedstrijd, omdat we echt moesten toppen. De routes waren niet gemakkelijk. Anak ging als eerste en topte voorzichtig. Daarna volgde Ninon, die iets onder de helft viel. Héloïse geraakte tot aan de voorlaatste verraderlijke greep. Ik was zo zenuwachtig dat ik over mijn hele lichaam trilde, maar ik heb de route toch getopt. Bij de jongens kon alleen Nicolas Collin toppen. Daarna probeerde Anak de jongensroute ook. Ze topte. Ik ging er ook in en het vlotte allemaal heel goed tot mijn voet in het hoogste deel van de route wegschoof.

Het was een heel leuke namiddag. Er was een gezellig publiek en het was natuurlijk weer een leuk weerzien met Anak, Hélo, Ninon en Nico.