Open Vlaams jeugdkampioenschap 2010

L'Escale Open Jeunes 2010
Open Bloc 2010

Het jaarlijks Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap in Klimax te Puurs is de wedstrijd waar wordt bepaald welke Vlaming zich Vlaams kampioen mag noemen in zijn categorie.

Manolo en Ignace Debreyne waren niet echt super getraind omdat ze in de kerstvakantie bijna niet hadden kunnen klimmen vanwege het slechte weer in Spanje. Vorig jaar waren ze beiden Vlaams kampioen en ze wilden dit graag dit jaar weer zijn. Ze topten beiden hun routes in de selecties zodat ze verzekerd waren van een plaats in de finale. David Leduc was speciaal teruggekeerd uit Turkije en was blijkbaar in supervorm want hij topte als enige in de categorie Juniors zijn twee routes. Anak Verhoeven was ook in vorm want zij topte als enige de eerste selectieroute. Ook Celine Cuypers, Laure-Anne Stevens, Nils Lemiere, Laura Van Bruyssel, Cédric Binst en Yannick Lis van het Klimax-wedstrijdteam behaalden de finale.

De verwachtingen waren hoog gespannen want het Klimax team wou graag een eerste plaats behalen in de teamrangschikking. Ignace klom super in de finale en kon de laatste greep tikken. De favoriet Sébastien Berthe topte deze route en werd eerste. Ignace was tevreden want in de vorige wedstrijd in Stone Age eindigde hij op een vierde plaats. Hij was nu ook eerste Vlaming en dus Vlaams kampioen in zijn categorie Jongens A. Manolo begon gezwind aan zijn finaleroute. Halverwege maakte hij een foutje en was het over. Hij was enorm teleurgesteld. Hij behaalde toch nog een zesde plaats en was nog eerste Vlaming in zijn categorie zodat hij toch ook dit jaar Vlaams Kampioen categorie jongens C werd.

Anak en Laure-Anne vervulden hun favorietenrol en werden eerste in hun categorie. Celine Cuypers werd tweede Categorie C meisjes. De junioren Laura en David stonden ook op het podium met hun derde plaats. Yannick Lis werd zevende en Cédric Binst achtste.

Het klimax team had dus goed geklommen. Klimax werd zelfs afgeroepen als winnaar maar achteraf bleek dat L’Escale had gewonnen.

Verslag van Carl Debreyne

De Vlaamse kampioenen voor 2010

Meisjes D:                      Laure-Ann Stevens
Jongens D:                     Nils Lemiere
Meisjes C:                       Céline Cuypers
Jongens C:                     Manolo Debreyne
Meisjes B:                      Anak Verhoeven
Jongens B:                     Cédric Binst
Meisjes A:                       Fien Van Huyse
Jongens A:                     Ignace Debreyne
Meisjes Junioren:       Laura Van Bruysel
Jongens Junioren:     Siebe Van Hee