Geen frietjes meer?

10 dagen in Saint-Léger met 20-ers
Nieuwe poster Klimax-team

De selectiewedstrijden (Open VlaamsOpen Jeunes l’Escale en Belgisch kampioenschap)  zijn voorbij en de nationale ploeg is samengesteld. Aan Vlaamse zijde waren ikzelf, Joke Pierssens, Liam Thijs, Anak Verhoeven, Julie Elseviers, Cedric Binst, William Frimout, Koen Baekelandt, Ignace Debreyne, Yens Schelfhout en Lukas Geukens bij de gelukkigen.

Het grote dak in Klimax II

Joke was in 2010 Belgisch kampioen en behaalde in haar nationale klimcarrière meerdere keren zilver en brons. Liam klimt pas vanaf dit jaar lead en was meteen goed voor zilver op het Belgisch kampioenschap. De eerste twee manches van het bouldercircuit 2012 wist hij ook op zijn naam te schrijven. Anak is in België onoverwinnelijk en mocht vorig jaar op het einde van het internationale seizoen ook de Europese beker mee naar huis nemen. Julie werd derde op de twee eerste boulderwedstrijden van 2012. Cedric werd Vlaams kampioen dit jaar en won ook de twee eerste manches van het bouldercircuit. William klimt nog niet zo lang lead, maar kreeg toch al enkele keren brons om de hals. Ignace haalde dit jaar de prijs van Vlaams kampioen binnen en staat steevast op het podium van heel wat lead- en de boulderwedstrijden.

Met deze leuke bende vertrekken we van 11 tot 15 april naar Oostenrijk voor een intensieve klimtraining in Imst en Innsbruck onder leiding van Tijl Smitz en Liselotte Debruyn, die hiervoor extra worden bijgestaan door Andy Knabl. Maar voor het zover is ga ik eerst nog tien dagen naar Saint-Léger met Tijl, Liselotte, Julie en nog enkele andere klimmers van Hungaria. Ik hoop dat er enkele stoere jongens bij zijn om mij op de rotsen te helpen met het hangen van de setjes, want ik vind het nog altijd heel eng om op moeilijke passen voor te klimmen. Met wat geluk zie ik daar ook Anak. Zij gaat twee weken lang op de rotsen klimmen omdat ze deze zomer een druk wedstrijdprogramma heeft.

Het derde weekend van mei is het dan eindelijk zover. Dan krijg ik mijn internationale vuurdoop. Van 18 tot 20 mei gaan we naar de eerste jeugdwedstrijd om de Europese beker in het Schotse Edinburgh. De tickets voor het vliegtuig worden een van de dagen al geboekt.

Er was een meeting met de ouders en het KBF-team (Tijl, Jan en Gorik) om het sponsorcontract te ondertekenen. Enkele ouders kenden elkaar al wel, maar het was een eerste kennismaking met de ouders van Koen en Liam. Papa heeft het contract met me doorgenomen, maar het enige wat ik ervan heb onthouden is dat ik nu geen gefrituurde waren meer mag eten :s Jammer van de frietjes en gelukkig lust ik geen inktvisringetjes. De papa van William vond dat helemaal niet erg en tekende dan ook met plezier voor William. Hij zal nu wat meer groentjes moeten eten.