B 40 Boulder competition

Second place in Lille
What's Up

Olivier Coenen en Geert Voncken werden 40 en dat moest gevierd worden. Wat kunnen de eigenaars van de nieuwe klim- en boulderhal I.VY in Sittart het best doen? Wel, een boulderwedstrijd organiseren. Elf maart ruilden we onze gewone training in voor een vriendschappelijke wedstrijd. Zowat 40 boulderaars en vrienden kwamen dan ook al vroeg opdagen om de 40 ! boulders die Olivier en Geert hadden gebouwd te trotseren. Samen met Magali startten we met een specialleke. Een boulder die je met twee moest klimmen. Heel leuk bedacht en ook onmogelijk alleen te starten, want de twee startgrepen lagen veel te ver uit elkaar.

Het was een training met de nadruk op uithouding en techniek. Ik mocht dus niet opgeven van papa. In totaal kon ik 38 boulders toppen, waarvan het overgrote deel in de eerste poging. Van de nog twee overblijvende boulders kon ik nog wel de bonus halen, maar toppen zat er niet meer in. Ik had dan ook al twee uur heel hard gewerkt. Mijn vingers waren pijnlijk en het vel was er op bloedens na afgeschuurd. Hoewel enkele stoere jongens nog wat aandrongen, kozen we toch voor een lekker stuk verjaardagstaart. Mijn training heb ik nog afgewerkt met enkele fitness- en stretchoefeningen. Uiteindelijk konden vier jongens alle boulders toppen. Toch was ik tevreden met de vierde plaats.

Nadat iedereen uitgeklommen was, kregen we nog een bord pasta met sla en broodjes. Michel D.V. had mij zijn maaltijdbon cadeau gedaan, dus smaakte dit dubbel zo lekker. Olivier en Geert hebben ook van deze dag genoten, dus denk ik dat ze enthousiast zijn om volgend jaar weer zo’n wedstrijd te organiseren.