abk-Fotoshoot in Freyr

Boulderen achter de hoek
Rocks on Tour, Antwerpen, 25 september 2011

Veel lol onderweg

Zaterdag moest ik op tijd uit bed om tegen 10 uur in Freyr te zijn. Het leek een korte rit, want we hebben onderweg in de auto getekend en geschilderd. Ik heb een portret van Hannes getekend en Hannes heeft een bloem geschilderd. We hebben ook veel gelachen. We zaten met velen in de auto en dat was heel gezellig. Toen we aankwamen op de parking herkende ik waar ik was. Ik was er twee jaar geleden al eens geweest met vrienden. We hadden alweer honger. We hebben de tafel van de auto buiten gezet op twee poten en een fotostatief om in de zon te eten. Na het eten hebben we ons klimgerief genomen en gingen we hallo zeggen tegen de Werners van Petzl. Ze lanceren een nieuw kledingmerk voor klimmers en daarom hadden ze aan de klimzalen in België gevraagd om enkele goede klimmers naar Freyr te sturen voor een fotoshoot met abk-kledij. Klimax stuurde Joke Pierssens en mij er naartoe. Chloé Caulier, Michael Timmermans, Siebe Vanhee, een groep van den Greep en nog enkele andere klimmers waren er ook.

Fotograaf Werner Van Steen en Celine

Steile afdaling

Het was een hele afdaling om onderaan de rots te geraken. Het was nog erger dan in Rodellar. Voor de foto moesten we een 6a of een 8a klimmen. De stoere klimmers gingen voor de 8a. Ik probeerde de setjes in de 6a te hangen, maar het dakje was te griezelig. Joke heeft het dan maar gedaan. Daarna heb ik de route in een keer uitgeklommen. Ik moest helemaal doorklimmen tot aan een paadje bovenaan de rotswand. Daarvoor moest ik nog enkele meters door de struiken wriemelen op mijn klimschoenen en in mijn blote armen die daarna vol krassen stonden. Het duurde ontzettend lang en het was heel pijnlijk voor ik terug beneden was op mijn blote voeten.

Lachen voor de foto

Toen moest ik de route nog eens klimmen voor de foto’s en Werner Van Steen zei: “Celine, lach eens,” maar de andere Werner grapte: “Hey Celine, het is geen modeshow, maar een klimshoot.” Ik had een lichtblauw abk T-shirt gekozen met een grappige supercat, stronger than superdog op een grijze lange broek met wijde pijpen. Er was een standje waar je de nieuwe collectie van 2012 al kon zien en ik en mijn zussen zagen direct enkele dingen die we heel leuk vonden. Na de fotoshoot was het tijd voor een late lunch. We hebben nog wat genoten van de zon en op het einde van de dag kregen we de kleren die we voor de fotoshoot hadden gedragen mee naar huis. Ik was er heel blij mee.

Joke Pierssens poseert

Hannes Hulstaert klaar voor de afdaling

Werner van abk-Petzl met zijn reuze fotostatief